Oferim servicii de Proiectare, Consultanta si Service.

In departamentul DTP se verifica desenele primite de la clienti si se pregatesc pentru lansarea in productie. 

La cerere, se poate proiecta diverse modele de cutii (codurile fefco, ecma .... etc) dispunand de un soft de proiectare profesional si avand nevoie doar de dimensiunile interioare si tipul de carton folosit, pentru a genera tipul de cutie dorit.

În industria ambalajelor se folosesc programele de software CAD (computer-aided design) pentru a construi stante si ambalajele.  Se pot construi,  3D, cutii din carton ondulat si duplex, , elemente de umplere din spumă, separatoare din plăci duble, pungi din materiale transparente,etiche,flyer,doorhange, etc.

 

Proiectarea noastră pentru un ambalaj din carton ondulat:

       - Toate informaţiile obţinute în etapa de planificare sunt încorporate în construcţie.
       - Pe baza catalogului FEFCO se stabilesc tipul şi varianta ambalajului.
       - Numărul şi ordonarea produselor în interiorul ambalajelor depind atât de produsele în sine, cât şi de scopul utilizării lor ulterioare.
       - În ambalajele pentru raft SRP (Shelf Ready Packaging) produsele sunt plasate în mod diferit comparativ cu un ambalaj pentru transport, deoarece ele contribuie la prezentarea produselor în magazin.
       - Ordonarea produselor este importantă de exemplu pentru asigurarea unui grad optim de folosire a volumului din interiorul ambalajului. Un grad redus de utilizare a volumului duce la creşterea numărului de paleţi şi a locurilor pe paleţi, creşterea necesarului de materiale, precum şi un volum de transport mărit, şi implicit la costuri ce pot fi evitate!
       - Pentru a garanta o plasare economică a unităţilor de ambalare definite pe paleții de transport, se recomandă orientarea conform dimensiunilor modulare ISO.
       - Proiectele de execuţie realizate pentru ambalaje şi afişaje pot fi redate în 2D şi 3D.
       - Proiectele 2D sunt indispensabile pentru următoarea etapă de proces, crearea de prototipuri.
       - Proiectele 3D servesc la vizualizare, testare şi în procesele de aprobare. 

 

 Prototipuri ale ambalajelor dvs.

Folosind un plotter(laser) de tăiere se obţine un prototip al ambalajului proiectat, din plăci de material (de ex. carton ondulat, carton compact,duplex,mucava,etc). Proiectantul ambalajului trimite datele CAD către plotter, prin interfaţa programului software. Sunt simulate linii de tăiere şi pliere, deschizături, ştanţe şi/sau linii de perforare. Mostra ambalajului astfel obţinut este apoi pliată manual şi, dacă e cazul, lipită de către proiectant. Construcţia prototipului poate fi folosită atât ca producţie unitară cât şi pentru ediţii limitate. În cele mai multe cazuri este vorba de mostra aprobată pentru clienţi.

       - Mostră de ambalaj de la piesa cu numărul unu
       - Posibilitate de serie mică