Embosare si folio

Seturile de matrita – patrita se executa pe masini de precizie cu comanda numerica. Materialele sunt corelate cu tipul de material format, cu natura graficii si cu numarul produselor care trebuie realizate.

Operatile de embosare si debosare pot fi efectuate in acelasi timp cu stantarea (matrita montata in placajul stantei) sau separat, intr-o alta trecere (matrita montata intr-un placaj separat de stanta).

Scriere Braille

Seturile de matrita – patrita Braille se executa pe masini de precizie cu comanda numerica. Materialele din care sunt confectionate sunt: matrita din material plastic foarte rezistent si patrita din tabla de otel.

Operatile de formare a scrierii Braille, respectiv a formarii punctelor Braille pot fi efectuate in acelasi timp cu stantarea (matrita montata in placajul stantei) sau separat, intr-o alta trecere (matrita montata intr-un placaj separat de stanta).

Matrite folio

Folio este metoda de depunere in relief negativ a unei folii colorate, in general argintie sau aurie pe materiale precum: lemn, piele naturala sau artificiala, hartie/carton, mase plastice, etc.

Procedeul ¨Folio¨ se executa la temperaturi ridicate prin exercitarea unei presiuni de contact intre folie, suport si platanul incalzit pe care este matrita. Presarea nu afecteaza suprafata de pe verso.

Prin ¨Folio¨ se reproduce un element grafic (logo, text, emblema, etc.)pe suprafata materialului. Cu alte cuvinte, ¨Folio¨ se foloseste atunci cand se doreste scoaterea in evidenta a unui obiect/produs/articol de prezentare in domeniul publicitar, etc.